Novosti

zestril

zestril online

how to buy naltrexone

buy generic naltrexone online

cialis pillola blu

cialis generico
OBAVIJEST O SMRTI NAŠE DRAGE DOBROČINITELJICE ''MAJKE'' THERESIE PFÄNDER

Sa žalošću vam javljamo da je naša dobročiniteljica Theresia Pfänder preminula u 85. godini života.


Rodbini i prijateljima drage nam Theresie izražavamo kršćansku sućut. I mi smo sami ožalošćeni njezinom smrću. Ostat će nam u trajnom sjećanju jer je svojom nesebičnom darežljivošću pomogla da Borovica ponovno ima svoju crkvu i župnu kuću. Crkvu gdje će se Borovičani ponovno kao nekada okupljati na molitvu i radosno slaviti svetu Misu. Samo Ljubav zacjeljuje rane, samo Ljubav podiže iz pepela porušeno, a ljubav se najbolje postiže u vjeri, a tolike brojne generacije Borovičana svoju su vjeru nalazili, gradili u crkvi. U crkvi su krštavani, poučavani, u njoj su se svi radosno okupljali i svi su se osjećali kao djeca Božja. Ta crkva, za neke nevažna građevina koju su ravnodušno porušili, a za nas predragocjena građevina u kojoj ćemo i dalje učiti ljubiti jedni druge i tako graditi mir za sve ljude. Našoj dobročiniteljici hvala za njeno nesebično i veliko djelo ljubavi, a Bog neka joj uzvrati Uskrsnućem – životom vječnim.
    "Es gibt nichts Gutes, außer man tut es" bio je životni moto naše pokojne dobročiniteljice. (Pročitao sam ovo na stranici ''Badische Zeitung''). Nema dobra ako se ne čini. Mogli bi smo tako prevesti. Najbolje ćemo ostvarivati dobro ako ga budemo u djelo provodili. Naša draga dobročiniteljica bila je vođena upravo ovim – dobro provesti u djelo. Toliko je toga dobrog učinila, ne samo za Borovicu, nego i za brojna mjesta u Bosni  pogođena ratom i razaranjem što ih je mržnja posijala. Dobro je činila, neka joj Bog dobrim uzvrati.
    U nekoliko je navrata bila u Borovici. U jednom navratu posjetila je Borovicu zajedno sa tadašnjim župnikom vlč. Matom Majićem (1998. godine) i sama snimila svojim očima, srcem, dušom preostale ruševine te obećala pomoći. Nije ostala ravnodušna poput brojnih državnih institucija, nego je pomogla Borovičanima, a i našoj nadbiskupiji kad im je pomoć bila potrebna i Dobro je provela u djelo. Znala je naša ''majka'' Theresia da o dobru ne treba samo govoriti, nego da dobro treba činiti, zato je tako i postupila.
    Prošle godine odgovorila mi je na jedno moje pismo koje sam joj uputio kao znak zahvale za sve što je učinila za Borovicu i našu nadbiskupiju.
Donosim dio onog što je napisala:
''Borovica je postala sastavni dio mog života. Nikad neću zaboraviti kada smo zajedno s don Matom u studenom 1998. godine u studenom po prvi put posjetili Borovicu onako napuštenu i razorenu… no najviše nas je pogodila razorena crkva. Kod sebe sam, kao i u godinama prije, imala svoje bilješke (dnevnik) i uvijek kada ih sada čitam osjećam isto zaprepaštenje i duboku žalost. Da, tada nismo još vjerovali da će se u ovom mjestu ostvariti život, no prevarili smo se.
Moj zadnji posjet bio je prošle godine (2011.) za posvetu novoizgrađene crkve… prelijepa i nezaboravna proslava s puno sretnih ljudi.
    Budući da mi je ovo mjesto priraslo srcu, poklonila sam crkvi i župnoj zajednici moju predragu MADONU (Gospin kip) kao znak da budemo uvijek zajedno usko povezani.'' (Theresia Pfänder)
    U nastavku je izrazila žaljenje što zbog bolesti neće moći posjetiti toliko voljene prijatelje i poznanike u Bosni, ali raduju je toliki srdačni kontakti s ljudima koje je upoznala u našoj zemlji. Na kraju nije zaboravila zamoliti me da pozdravim toliko njoj drage ljude u Borovici.
    ''Neka Vas sve čuva dragi Bog i neka Vam bude blizu''
Vaša Theresia
    Draga Theresija hvala Ti za svako dobro djelo koje si učinila za našu Borovicu i za svaku brigu i pomoć. Ostavila si neizbrisivi trag i u našim srcima svojim nesebičnim pomaganjem potrebnima i svojim osjećajem za dobro.
Zahvalni smo i dragom Bogu što smo zajedno mogli podijeliti i naše žalosne, potresne, ali i radosne trenutke života. Bogu smo zahvalni što nam je po primjeru tvog života pokazao kako dobro trebamo provoditi u djelo i kako se međusobno trebamo pomagati i to nesebično. Otišla si s ovog svijeta, ali zauvijek će ostati tvoja dobra djela za koja si živjela i koja si činila. Ostat ćeš uvijek u našim mislima i u našim molitvama. Neka te tvoja predraga MADONA dovede Isusu u raj, a dragi Bog neka Ti uzvrati za svako tvoje dobro djelo i nagradi te životom vječnim.
    POKOJ VJEČNI DARUJ JOJ GOSPODINE!