Novosti

melatonin pregnancy rating

melatonin and pregnancy

claritin and pregnancy

claritin pregnancy safety testbed.idippedut.dk
Lokalni izbori u BiH 2. listopada 2016.

Udruga Prsten od samog osnutka prati stanje u BiH, posebno položaj Hrvata u BiH, a u posljednjih nekoliko godina predstavnici Udruge razgovarali su s različitim strukturama kao i pojedincima kako bi imali što jasniju sliku o položaju Hrvata u BiH, razumjeli i dali potporu konceptu ustavnih rješenja i izmjenama izbornih zakona koji bi Hrvate u BiH stavili u ravnopravan položaj s ostala dva konstitutivna naroda.


To ćemo raditi i u idućem razdoblju, a na predstojećim lokalnim izborima u BiH inzistirat ćemo na zajedničkim listama, gdje god je to od interesa za Hrvate BiH, kako bi se spriječilo gubljenje glasova zbog više hrvatskih izbornih lista, a što u konačnici znači manje hrvatskih  vijećnika  i gubljenje načelničkih mjesta u općinama. Pravo svih Hrvata rodom ili porijeklom  iz BiH, koji imaju navršenih 18 godina, je da izvade državljanstvo BiH, CIPS, te se registriraju kao birači i izađu na lokalne izbore 02.10.2016. dolaskom u BiH, ili glasovanjem  poštom ili u veleposlanstvima BiH u RH i inozemstvu.

Pozivamo sve Hrvate podrijetlom iz BiH, udruge i zavičajne klubove Hrvata BiH i sve one koji se na bilo koji način žele i mogu uključite u projekt registracije birača za lokalne izbore da se organiziraju i daju svoj doprinos, posebno u srpskom entitetu BiH, te u nekim općinama i gradovima FBiH gdje je opstojnost Hrvata dovedena u pitanje. Udruga bosanskih Hrvata Prsten svojim programom rada planirala je pomoći Hrvatima BiH u ostvarivanju prava koja im proizlaze iz državljanstva BiH, te u shvaćanju  značaja i nužnosti vađenja CIPS-a, registracije u biračke popise,  prijave za glasovanje na izborima i izlazak na izbore u BiH.  

Središnje izborno povjerenstvo (SIP) BiH je,  sukladno odredbama Izbornoga zakona BiH, donijelo Odluku o raspisivanju i održavanju Lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini 2. listopada 2016. godine  (u privitku) i Naputak o rokovima i redoslijedu izbornih aktivnosti za Lokalne izbore u BiH  2016. godine. (u privitku)
Obavještavamo Hrvate, državljane BiH,  s pravom glasa, da je u tijeku upis birača za glasanje izvan BiH na lokalnim izborima u BiH, koji će se održati 2. listopada. Registracija traje do 19.srpnja 2016.
SIP BiH će svim osobama koje su bile registrirane za glasovanje iz inozemstva na posljednjim izborima 2014. godine, na adrese dostaviti obrasce PRP2 koje oni popunjavaju i, uz priloženu kopiju jednog od važećih identifikacijskih dokumenata, dostavljaju do 19. srpnja u SIP BiH.  Također možete, umjesto da čekate obrazac PRP2, već sada obrazac  PRP1 ( u privitku) popuniti i uz popunjen obrazac priložiti presliku jednog od važećih identifikacijskih dokumenata i dostaviti u SIP BiH, elektronski na mail adresu prijavapp@izbori.ba,  na faks broj 251-333 ili 251-334 ili putem pošte na adresu Izbori u BiH, Poštanski pretinac 451, 71000 Sarajevo.

Državljani BiH koji nisu bili registrirani za glasovanje  izvan BiH na posljednjim izborima, a to pravo žele iskoristiti za lokalne izbore 2016. godine moraju ispuniti  obrazac PRP1 ( u privitku) u čijem sastavu je i naputak  kako popuniti i koju dokumentaciju osigurati, te dostaviti u SIP BiH na  gore navedeni način i navedenu adresu.

Središnje izborno povjerenstvo BiH otvorilo je dvije telefonske info-linije putem kojih se mogu dobiti sve potrebne dodatne informacije ili pojašnjenja u vezi s registracijom birača. Brojevi su 033/251-331 i 251-332 i aktivni su radnim danima od 8.00 do 16.00 sati.

 

Za dodatne informacije možete se obratiti i  uredu UBH Prsten.

S poštovanjem,

Marjan Biškić, glavni tajnik

UBH "Prsten"
Ulica grada Vukovara 235
HR - 10000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
email: prsten@udruga-prsten.hr
http://www.udruga-prsten.hr


Privitci:


Naputak o rokovima i redoslijedu izbornih aktivnosti za lokalne izbore u BiH

Odluka o raspisivanju lokalnih izbora u BiH 2.10.2016.

Prp_Obrazac_Izvan_BiH_Lok_2016-hrv[1]