Novosti

atarax

atarax saniblog.ch

cyklokapron cost

cyklokapron zonder recept http://ogmalkdosering.website/cyklokapron-og-m%C3%A6lk cyklokapron in pregnancy
Župnik Ivan Butum: Presjek nekoliko mjeseci u Borovici

Dragi moji Borovičani izvan Borovice, presjek nekoliko mjeseci u Borovici.


Kroz mjesec ožujak u suradnji sa Caritas Vrhbosanske Nadbiskupije Sarajevo realizirali smo projekt koji je nama u Borovici itekako bio od pomoći. Caritas naše Nadbiskupije darovao nam je:
•    5 šporeta
•    nekoliko stotina sadnica voćki (po broju koliko je tko želio)
•    cca 25,00 metara drva koje smo podijelili potrebitim domaćinstvima za ogrijev
•    25 paketa hrane koje smo nastojali ravnopravno udijelit
Kako kaže Samuel Johnson „Zahvalnost je plod velike kultiviranosti, nećete je pronaći među ne kulturnim svijetom“, stoga, zahvaljujemo našem Caritasu koji nas nije zaboravio, na čelu sa ravnateljem dr. vlč. Mirkom Šimić.
Mjesec travanj bio je obilježen putovanjem na susret sa Borovičanima u Beču. Tijekom travnja, svibnja i lipnja radilo se na izgradnji kuće Marijana Gluvića koja je uvelike završena u mjesecu srpnju.
Dodatno, u svibnju smo se temeljito pripravljali za ono što nas je čekalo u 6. mjesecu. Na početku lipnja organizirali smo likovnu koloniju u Borovici koju ste mogli potanko popratiti na našoj službenoj stranici borovica.net.
Nadalje, od 13-17.06., ugostili smo šest đakona, vlč. Anto Zubak, vlč. Ivan Ivančević, vlč. Ljubo Zadrić, vlč. Marko Slišković, vlč. Dražen Kustura koji pripadaju našoj nadbiskupiji i, vlč. Iliju Petkovića iz Hercegovačke biskupije. Duhovne vježbe predvodio je vlč. Jakov Kajinić, duhovnik u Vrhbosanskoj bogosloviji. U srijedu, 16.06., u posjet nam je došao uzoriti Vinko kard. Puljić u pratnji osobnog tajnika vlč. Bojana Ivešića, rektora VBS-a mr. Josipa Knežević i vicerektora VBS-a vlč. Marka Mikić.  Pod svetom misom u 11.00 h po prvi put u povijesti župe đakoni Vrhbosanske nadbiskupije potpisali su vjernost Katoličkoj Crkvi, poslušnost svome biskupu te obećali stanje beženstva. Cjelokupni ovi događaji ozarili su naša lica i ali nam podstreka živjeti na ovim područjima jer dok je mladomisnika bit će i župnika u Borovici.
Tijekom ovih mjeseci smo bili u dogovorima oko početka radova ograde oko župnoga zemljišta te Gospine spilje koja će biti čin zahvalnosti za sve učinjeno u Borovici. Ograda i kapija dobivaju svoj izgled i polako se privodi kraju dok Gospina spilja trenutno stagnira zbog raznoraznih utjecaja i spriječenosti, ali vjerujemo, gdje kod je prisutna akcija nazire se i završetak radova,samo će trebati strpljenja.
Na koncu, zahvaljujem svima koji su pomogli kako bi ovo proteklo razdoblje proteklo što lakše i organiziranije ne želeći nikoga imenovati kako ne bih nekoga zaboravio.
S obzirom kako slika kazuje 1000 riječi, u prilogu imate nekoliko fotografija.

Pozdrav i blagoslov iz Borovice, Ivan Butum, župnik