Novosti

buy abortion pill

abortion pill online usa

mixing ibuprofen and weed

mixing xanax and weed go

metoprolol kopen

link kopen metoprolol read

metoprolol kopen

link kopen metoprolol read
3. Međunarodna likovna kolonija „Umjetnost u šumi zaboravljenog kraljevstva“ Borovica 2017

Art Colony Borovica tradicionalno se održava na prostorima srednjevjekovnog kraljevskog grada Bobovca i u njegovoj neposrednoj blizini, u općini Vareš.


Sudjelovanje na ovogodišnjoj koloniji potvrdili su slikari iz Austrije, BiH, Bugarske, Hrvatske, Slovenije i Ukrajine, a započeti će okupljanjem 2. lipnja u 13,00 sati u caffe „Jazz in The House“ i prijemom u salonu načelnika općine gospodina Zdravka Maroševića. Zalaganje za ravnomjernost kulturnog razvitka, promicanje kulturne raznolikosti i međukulturnog dijaloga kroz gostovanja u ovoj koloniji, plod su suradnje voditelja kolonije Stjepana Šimića Pepija, HDLU Zagreb, DHLU Federacije BiH, „Zavoda MUK QRA“ Sevnica iz Slovenije i samostalnih umjetnika iz regije.
    Specifičnosti i ovog saziva izražene su kroz popratne umjetničke aktivnosti: art radionice, koncerte, literarne i poetske sadržaje, izložbe i obilaske povijesno kulturnih znamenitosti. Sudionici i gosti kolonije će posjetiti tvrđavu Bobovac i „Staru varešku crkvu sv. Mihovila“ koji su nacionalni spomenici kulture, stari kameni most iz 16. stoljeća, rudarsku jamu „Droškovac“, Radakovu stijenu i „Kraljevu jamu“ u Borovici.  Gostovanje u ovoj koloniji najavili su i podržati će u glazbeno-scenskim nastupima „Vareški tamburaši“ u prvoj večeri kolonije. Mješoviti vokalni sastav „Art Vivo“ iz Sarajeva sa dirigentom Danijelom Žontarom i sopranisticom Aidom Čorbadžić nastupiti će u subotnjem koncertu na tvrđavi Bobovac, a rock sastav „Taxi Band“ iz Zenice na završnoj večeri u caffe Jazz in The House, gdje će u nedjelju 4. lipnja biti postavljena izložba likovnih radova nastalih na ovogodišnjim radionicama. Pored njih, posjetiteljima će se predstaviti književnik i novinar Šimo Ešić iz Tuzle, te Boris Njavro, predsjednik Društva dubrovačkih pisaca.
    Likovnu radionicu za djecu iz Male škole sestara franjevki Vareš, voditi će slikarica Tatjana Rukavina. Osim nje svoj dolazak su potvrdili Hans Glaser, Margit Preis, Ana Marija Botteri Peruzović, Hrvoje Marko Peruzović, Josip Škerlj, Mišo Baričević, Diana Jurin Marić, Neven Jakovljević, Cvjetana Bazina, Mišel Stojanović, Trpimir Grgić, Goran Milinković, Jelena Grgić, Ernesto Markota, Matea Martinović, Megi Kunštek, Višeslav Lučić, Željko Koren, Nela Baždar, Snižana Romanović, Desislava Anakieva, Vlado Vesselinov, Iva Davidovič, Jerca Šantej, Vesna Davidovič, Mario Parić, Dubravko Tokmačić i Stjepan Šimić Pepi.
    Posjet ovoj koloniji najavili su mnogi njeni prijatelji i skupine iz kulturnog i javnog života, izviđači odreda „Zvijezda“ i druge skupine civilnog društva.
Više o koloniji možete pronaći na: www.artcolony.eu