Novosti

Drage Borovičanke, dragi Borovičani, prijatelji Borovice i svi Vi koji čitate!

Ovim dopisom iz naše Borovice želimo Vas pozdraviti u nadi da ste svi dobro i zdravo, te da smo svi skupa preživjeli i iza sebe ostavili ovu COVID 2020. godinu.


Doista je bila teška i mnoge nas je vratila u one ratne godine kad smo bili željni jedni drugih i kada je majka željela svoju djecu samo čuti jesu li živa i zdrava. Doduše, malo smo napredovali, sad se pomoću tehnologije možemo i vidjeti, ali nije to to, jer bez zagrljaja i treptanja srca nema susreta. Dragi moji, dok ovo pišem misli mi lete do svakoga od Vas i nešto razmišljam koliko nas se tiče oko ovoga što bi se trebalo sročiti u koju rečenicu i koliko možemo uz sve ove nedaće skupiti snage pročitati i razmišljati o ovome, o našoj Borovici, o prošloj godini i planovima za ovu godinu. Iako nam je svima prošla godina bila teška, ipak se nešto uradilo; dionica od 800 metara asfalta uz pomoć Vlade Republike Hrvatske, Općine Vareš, Eastern Mining-a i naravno ostatka naših sredstava koja su prikupljena u akciji 2015. godine. Prošle godine smo također preuredili prizemlje Zavičajne kuće i pripremili ga za sve naše buduće generacije i susrete kojima se nadamo. To smo sve uradili uz pomoć Mjesne zajednice Borovica, firmi Eastern Mining d.o.o. i JKP d.o.o. Vareš koji je bio izvođač radova. Također smo prošle godine sa našim župnikom vlč. Vladom Vrebac uradili pristupne staze prema crkvi, te molerske radove u vjeronaučnoj dvorani. Ovaj hvale vrijedan projekat započet još davne 2017. godine konačno je završen zahvaljujući našem Stanku Nikoliću i njegovoj obitelji koji su uz župnika inicirali i najvećim dijelom financirali projekt, a svakako trebamo zahvaliti Zavičajnoj Zajednici Borovičana, UG „Naš Dom Borovica“, općini Vareš i načelniku gosp. Zdravku Maroševiću, firmama Eastern Mining d.o.o. posebno Zdravku Praji s Pržića, Šimić-prom d.o.o. Nikoli i Mihaelu, našem Grgi i Goranu Vukančiću i Ljubanu Ivanoviću, te župniku Vladi koji je sve propratio s molitvom i okrjepom.

Godina pred nama uz sve nedaće daje nam nadu da ukoliko nas zdravlje posluži, nastavimo s izgradnjom i asfaltiranjem puta do skretanja za Igrišta i ispunimo željeni cilj da ono što je u našoj mogućnosti i što je prioritet završimo. Nadamo se da će preostala 2 kilometra u asfaltiranju pomoći i drugi, a tu prvenstveno mislimo na lovce, šumare i rudare koji ozbiljno rade na otvaranju rudnka u Borovici.

Kada je rudnik u pitanju, ovih dana se vrši anketa za otkup cca. 70 duluma privatnog zemljišta oko Rupica te ovim putem molimo vlasnike da se dobro konsultiraju oko toga i da se svoje djedovine i očevine ne odreknu tek tako. Ovih dana će djelatnici firme Eastern Mining d.o.o. kontaktirati vlasnike tih parcela, a mi sugeriramo, pamet u glavu. Uz ovaj dopis šaljemo Vam i anketni list oko otkupa zemlje koji se nalazi u prilogu te se nadamo da ćete i dalje biti potpora naših projekata i pomoći da mala zajednica Borovičana u Borovici opstane!

Ostajte nam zdravi,

MZ Borovica!

Privitak: Letak otkup zemljišta - Preuzmi