Novosti

BOŽE MOJ DOPUSTI MI ALELUJA, MIRA TVOG DA BUDEM GLAS ALELUJA!

Na svetkovinu sv. Franje Asiškog, 4. listopada 2021. u Šibeniku u Kući matici sestara Franjevki od Bezgrješne naša borovička kći  s. Nada Pavlović iz dola proslavila je 25 godišnjicu redovničkih zavjeta (čistoće, siromaštva, poslušnosti). Svetu Misu predslavio je šibenski biskup Tomislav Rogić u zajedništvu s biskupom u miru Antom Ivasom, generalnim vikarom don Marinkom Mlakić, biskupovim tajnikom don Rokom Glasnovićem i katedralnim župnikom don Krešimirom Mateša.


Uz našu s. Nadu, 60 godišnjicu redovničkih zavjeta proslavila  je s. Damira Grgat a svoje zavjete na dvije godine u ruke vrhovne poglavarice s.Terezije Zemljić obnovila je s. Valentina Sitaš.
Zajedničko druženje i slavlje nastavili smo za stolom gdje je vrhovna  poglavarica s. Terezija pročitala životopis sestara slavljenica.
Bila sam sretna i ponosna kad se spomenula Borovica i loza Pavlovića iz koje se rodilo sedam redovnica i jedan svećenik.
Radujemo se s našom s. Nadom i Bogu zahvaljujemo što je 25 godina bila oruđe u Božjim rukama, Vjerujemo da će uz našu molitvu i  duhovnu podršku do „sestrice smrti“ ostati vjerna Bogu.
Čestitamo našoj s. Nadi i neka ove obljetnice budu poticaj mladim djevojkama de se ne boje odazvati Božjem pozivu i zaploviti u redovnički život.
Sveti Franjo, moli za nas i naše borovičane ma gdje bili!

s. Klara Pavlović
Franjevka od Bezgrješne