Novosti

amlodipin

hvor hurtigt virker amlodipin redirect

bentelan prezzo

bentelan tosse blog.plazacutlery.com
Božić 2008. u Borovici

Dragi Borovičani a posebno oni koji to niste a pratite našu stranicu «SRETAN VAM BOŽIĆ (sa malim zakašnjenjem jer smo ga proveli u Borovici), te SVAKO DOBRO U NOVOJ 2009. GODINI.


Ovim putem želimo vas informirati i pokušati vam dočarati kako je protekao i ovaj Božić u našoj Borovici.
Na Badnju večer sve je počelo, naravno, misom polnoćkom točno u 24 h uz nazočnost preko 60 osoba. U okićenoj župnoj kapeli osjetio se u potpunosti božićni ugođaj, koji bi se prema riječima župnika Perice Majića trebao sljedeće godine preseliti  u novosagrađenu crkvu. Uz nadahnutu propovjed, te pročitanu poruku i čestitku Uzoritog Kardinala Vinka Puljića misno slavlje je završeno oko 01 i 30 h.

Nakon mise polnoćke svi prisutni su se okupili u župnoj dvorani uz prigodan domjenak koji je pripremio župnik, a koji je dodatno uveličala pjesma Borovičkih žena. Okupljeni su se zadržali prema svojim mogućnostima: jedni sat, drugi dva a neki čak i više.
Na sam Božić misa je započela u 11 h sati, također u župnoj kapeli koja je bila čak i premala za one koji su u međuvremenu pristigli sa svih strana kako bi uveličali Božićno slavlje u Borovici.
Nakon mise ponovno se moglo nazdraviti uz čašicu razgovora, te poseban ugođaj:  čist zrak, te 20-tak cm snijega koji je neumorno padao.
Poslije svega, većina se uputila u svoj topli dom kako bi objedovali poseban božićni ručak.
Ono što nas posebno veseli je činjenica da smo negdje oko 14h bili svjedoci nečemu što se ne viđa često u Borovici, naime oko 40-ak djece(što u Gornjoj, što u Dornjoj Borovici)uživalo je zajedno u sanjkanju i skijanju...pravom...zimskom ugođaju Borovice.

     26.12.na dan sv.Stjepana misa je također započela u 11 h, ovaj puta u D. Borovici u i ovaj puta prepunoj, na baš maloj kapeli.
    27.12. sv.Ivan, misno slavlje je bilo u G. Borovici u 9 h.
    28.12. nedjelja, misno slavlje je bilo u D.Borovici u 9 h.

    Ono što je vrijedno spomena je to da je Božić u Borovici uljepšalo desetak obitelji iz Beča i Zagreba te nekoliko pojedinaca koji su došli iz raznih krajeva, pa čak i Amerike, da osjete božićni ugođaj i dožive blagdanski duh u našoj Borovici.

Kako je to sve izgledalo, zabilježili su naši objektivi, a Vi možete pogledati OVDJE