Novosti

antibiotic without prescription

antibiotic without prescription read here amoxicillin without insurance

cheap abortion clinics in md

cheap abortion pill kit online

buy the abortion pill online

where to buy abortion pill
Borovica privlači Splićane

Što je to što u Borovicu privlači Splićane? Odgovor na ovo pitanje u članku nam daje sestra Klara Pavlović - borovička Franjevka od Bezgrješna


Pitam se: koja je to tajna naše Borovice da oduševljava?  Svaki čovjek, pa i prolaznik koji prvi puta dođe u nju i susretne se s našim borovičkim čovjekom kaže to je raj na zemlji. Možda ćete reći da izmišljam. Ali ne to je istina u koju sam se ponovno uvjerila. Prošli tjedan bila sam  u snježnoj Borovici kod svoji dobrih roditelja oca Oprlje i majke Mare i evo što sam doživjela.
Pastoralno djelujem u župi Gospe od Zdravlja – Podstrana. Svaki dan se susrećem s djecom, nastavnicima u školi, roditeljima,  župljanima… Često me pitaju: Časna, odakle ste rodom? S ponosom odgovaram da sam rođena u najljepšem mjestu na svijetu, mojoj dragoj Borovici. Drugo pitanje:  Gdje je to najljepše mjesto? Odgovaram dođite, vidite i uvjerite se.
Gospodin Miro Tadin, koji je član župskoga zbora, sa svojom suprugom Zrinkom i kćerkom Karlom htjeli su se uvjeriti u to moje oduševljeno pričanje o Borovici.
Pet dana proveli su na Jahorini a onda su me zvali telefonski da su se oni uputili prema Borovici, prošli su Vareš i pitaju kuda dalje. Toga trenutka sjetila sam nama svima dragoga župnika don Mate, i citirala ga: „kad mislite da ste zalutali na putu ste za Borovicu. Samo vozite kroz šumu i uživajte u  ljepoti koju je Bog stvorio zbog koje ste se i uputili.     
Hvala Bogu stigli su u Borovicu nisu zalutali kažu, mi smo slijedili vaše upute i znali smo da smo na pravom putu. U Borovici su bili dva dana. Svoje zadovoljstvo, oduševljenje, ljepotu kojoj su se divili, zajedništvu koje su doživjeli u Oprljinoj obitelji, susretu s našim ljudima ne mogu opisati. Rekli su da je ljudska riječ siromašna da bi se sve to izreklo. Njihova Karla je rekla: tata ja više neću na skijanje na Jahorinu nego kod časne Klare, ljepša je Borovica nego Jahorina! Miro je 5 godina proveo na brodu plovio svijetom ali kaže da je Borovica raj na zemlji. Doživjeli su da materijalno bogatstvo ne usrećuje čovjeka nego je važno nutarnje zadovoljstvo koje su osjetili u susretu s ljudima.
Priznajem da sam i ja ponosna što su oni to tako doživjeli. Tema ovoga tjedan a nadam se i u buduće u Podstrani  je o lijepom mjestu u kojem je rođena s.Klara Pavlović.
Ponovno se pitam: Zašto se splićani i mnogi drugi ljudi dive Borovici, ne samo prirodnoj ljepoti, nego duhovnom bogatstvu koje malo koje mjesto na svijetu ima kao Borovica? Voljela bi da se i borovičani iznova dive Borovici, da se ne stide pričati na svom radnom mjestu, s ljudima s kojima se susreće o Borovici? Pozivajte ljude da dođu u Borovicu da vide ljepotu koju je Bog stvorio ali da dožive da Borovica živi. Pohvalno je da su naše mlade obitelji proslavili Božić u Borovici, da ulažu svoje vrijeme, darove koje im je Bog darovao da bi Borovicu učinili još ljepšom.
Ne dopustimo da Borovica umire u srcima onih koji su rođeni u njoj. Molimo Boga da svojim blagoslovom prati svakoga borovičana ma gdje god se on nalazio i da zahvaljuje Bogu što je rođen i  odrastao baš u Borovici.

Kako je to sve izgledalo, zabilježili su objektivi, a Vi možete pogledati OVDJE 

s.Klara Pavlović - borovička
Franjevka od Bezgrješna