Novosti

sertraline for anxiety

sertraline for anxiety dosage click here sertraline for anxiety and depression

melatonin pregnancy studies

melatonin and pregnancy category

over the counter albuterol walgreens

over the counter albuterol
OTVORENI POZIV ZZB-a

Poštovani Borovičani i prijatelji Borovice!


Evo prošlo je mjesec dana od našeg susreta, slavlja I prekrasnih događanja u Borovici ovog ljeta. Nadam se da ste se svi već privikli na vaše radne obaveze i uobičajni životni ritam u svojim sredinama gdje živite.
Ovim putem želimo se svima vama obratiti u ime ZZB-a, jednog od organizatora proteklih događanja. Najvažniji organizatori bili su iz Borovice na čelu sa našim župnikom i Nikolom, koji su i ovaj puta sve odradili na besprijekorno visokoj razini, tako da je nama svima bilo lijepo i ugodno boraviti u našoj Borovici.  Uistinu svima im velika hvala! Kao drugi organizator slavlja je ZZB.  Svi poslovi i obaveze dogovorene su na našim sastancima prije toga i sve je prošlo u najboljem redu i onako kako je bilo planirano.
Ovim putem se zahvaljujemo svima onima koji su pomogli da i ovo slavlje i susret protekne u najboljem redu i bez bilo kakvih problema. Posebno zahvaljujemo našim mladima koji su spremno posluživali sve nas i naše goste, kao i svima onima koji su na bilo koji način kroz uređivanje Požeblja, košenjem trave uz cestu (posebna zahvala našim Djakovićima), kupljenjem sijena na parkirnim mjestima i redarstvom pridonijeli da sve funkcionira na željeni način.
Posebno se zahvaljujemo svima koji su bili na zadnja dva susreta u Beču i tako prikupili sa našim donatorima oko 4.500 Eura za izgradnju kapelice u Borovičkim njivama. Detaljno financijsko izvješće biti će objavljeno na idućem susretu u Beču.

Zahvaljujemo se i našem Želji iz Makarske za neumorno slanje video snimaka i slika iz Borovice na našu internetsku stranicu i molimo ga da i dalje tako nastavi.
ZZB je pripremila 80 majica za redare i poslužitelje i bilo je ljepo vidjeti da su sve one bile vrlo brzo podijeljene našim pomagačima. Ne želimo spominjati imena i pojedince, da ne bi nekoga zaboravili, što se obično i dogodi, ali još jedanput smo pokazali i dokazali da je tako nešto moguće samo u Borovici, uz naše zajedništvo, koje moramo i dalje čuvati i razvijati.
Organizacija sportskog dijela programa bila je također aktivna, posebno je bio veliki odaziv na odbojkaškom turniru, koji je uz osam ekipa osvojila mlada ekipa „Nikolići“ sa Patricijom, Zvonimirom i Michaelom, koji je bio i najbolji igrač turnira. Naše čestitke njima i ekipi „Donja Borovica“  koja je osvojila nogometni turnir. Radujemo se da naši mladi dolaze i uvijek rado posjećuju Borovicu, jer su oni ujedno i budućnost Borovice i naših susreta. Još jedanput zahvaljujemo svima koji su učestovali u sportskim natjecanjima i svim organizatorima.
Drugi razlog je upravo spomenuta budućnost Borovice. Na zadnjem sastanku ZZB-a, 28.08.2013 smo razgovarali i često razgovaramo o toj temi. Želimo započeti inicijativu i pokušaj da naše glavno geslo ZZB-a „Borovica živi“ u stvarnosti dobije potporu nas Borovičana izvan Borovice. Ovim putem pozivamo sve Borovičane i prijatelje Borovice, da nam se jave i podrže naše akcije i projekte, koji će ići u smjeru stvaranja uvjeta za povratak nekoliko mlađih obitelji, koje bi bile nositelji tih projekata. Molim vas da nam se javite i sa idejama koje imate u ovome smjeru, kao i svi oni koji su na bilo koji način zainteresirani za ove projekte.
Na nama i našim genereacijama je povijesna odgovornost, da napravimo ili bar pokušamo uraditi nešto na oživljavanju Borovice u idućih 5-10 godina. U protivnom ćemo dolaziti samo u praznu Borovicu, Borovicu bez ljudi a to neće imati nikakvog smisla. Mi želimo nešto ostvariti , ako ne pokušamo onda se nemamo ni čemu nadati, ovako uz Božju pomoć i providnost kao i naše zajedništvo sigurno je puno toga moguće.
Dali je bilo tko od nas nakon nesretnog rata uopće vjerovao da će Borovica imati ono što danas ima(prekrasnu crkvu i župnu kuću, asfalt, rasvjetu, telefon, itd...)?
Svi oni koji vole Borovicu i žele pripomoći, donirati i investirati iz ljubavi prema Borovici, pozvani su i od toga odaziva ovisi kakve projekte i planove možemo realizirati. Mi ćemo s naše strane pokušati ponovno angažirati naše stare donatore, koji su sudjelovali u izgradnji Crkve i mozda pronaći nove, ali mi moramo biti pokretači i nositelji tih projekata.Nakon odaziva zainteresiranih, planiramo sazvati sastanak i izabrati ljude koji žele raditi, predstavljati nas i napraviti konkretne projekte. Najvažniji projekti bi bili završetak preostalih 6 km asfalta do Pogari i projekti vezani uz seoski turizam i odmor u Borovici koji po našem mišljenju mogu uspjeti. Vrhbosanski nadbiskup i kardinal Vinko Puljić je također u razgovoru sa članovima ZZB-a podržao ovakvu inicijativu, kao i mogućnost da bi Borovica bila u budućnosti, uz ostvaranje određenih preduvjeta, mjesto duhovnih vježbi za Vrhbosansku nadbiskupiju. Posebno pozivamo sve naše ljude u Hrvatskoj i inozemstvu da se pridruže i odazovu našoj inicijativi i ne zaborave mjesto gdje su rođeni i odrasli. Borovica sada treba nas i našu pomoć, da svi mi budemo svjesni odgovornosti, kako nam je dragi Bog povjerio i dao više, da od nas i puno više traži i očekuje.
Zelimo također pozvati sve naše svećenike i časne sestre da se uključe  u rad i projekte ZZB-a te da budu duhovno vodstvo naše Borovice kao i da promoviraju i pomažu Borovicu u svojim sadašnjim župama i na dužnostima koje obnašaju.
Jedan veliki prijatelj Borovice mi je rekao već više puta: „da se nama, nedaj Bože dogodilo ono što je bilo u Borovici za vrijeme rata i da mi imamo toliko svećenika i časnih sestara, za naše mjesto bi se čulo i do Rima“!
Dali se naš glas i glas ispaćene Borovice čuo samo do Zagreba...?

Ne želimo se baviti prošlim vremenima, nego se okrenuti budućnosti.
Pozivamo također sve svećenike i časne sestre, koji žive i djeluju u Zagrebu i okolnim mjestima, da dođu na svetu Misu i skupštinu ZZB-a 13.10.2013 na Jordanovac, prilikom našeg susreta Borovičana u Zagrebu od 11.-13.10.2013 i time uveličaju naš susrert.
Pozivamo i sve naše Borovičane i prijatelje Borovice da nam se pridruže na idućem sastanku Borovičana u Zagrebu i da se učlane u ZZB.
Time podržavate naše nastojanje da što više pomognemo svim našim ljudima kojima je pomoć potrebna, a posebno onima u Borovici. Ne možemo biti zadovoljni sa činjenicom, da je trenutno u našu ZZB učlanjeno manje od 300 članova a svi znamo da je to vrlo malo u odnosu koliko nas ima po cijelom svijetu. Naša zajednica je otvorena za sve prijatelje Borovice i oni su uvijek dobrodošli.
Svi oni koji imaju interesa pomoći: idejama, savjetom, donirati i investirati u Borovicu neka se jave gosp Stanku Nikoliću koji je od strane ZZB-a zadužen za ovu inicijativu na mail-adressu: < href="mailot:office@g-a-nikolic.at">office@g-a-nikolic.at   ili telefon : 0043664 160 83 91
U nadi da ćete podržati naše planove i inicijativu, srdačno vas pozdravljamo do našeg idućeg susreta u Zagrebu i zelimo vam sve najbolje u vašim životnim sredinama.


S poštovanjem,
Dopredsjednik ZZB-a.
Stanko Nikolić