Novosti

naltrexone buy online canada

buy naltrexone

lamictal and pregnancy mayo clinic

lamictal and pregnancy bipolar charamin.jp
Art Colony Borovica 2016.

Od 03. do 06. lipnja 2016. godine općina Vareš će opet bit u središtu pozornosti ljudi iz kulture i likovne umjetnosti.


Naime u tom razdoblju će se održati Art Colony Borovica, druga po redu, u organizaciji UG Naš dom Borovica i Župe Borovica.
Na Koloniji će sudjelovati 20 slikara iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Bugarske, i to: Stjepan Šimić Pepi, Ante Brkić, Vesna Davidovič, Mišel Stojanović, Jerca Šantej, Ante Toni Alač, Ernesto Markota, Dijana Medić,  Dubravko Tokmačić, Ivana Režek, Željko Lekić, Marina Lapadatović, Tihomir Marinković, Martina Koštroman, Višeslav Lučić, Vlado Vasselinov, Tomislav Šilipetar, Mario Parić i Iva Davidovič.
Svi oni će se okupiti u petak u 13 sati u uredu načelnika Općine Vareš, te potom obići staru varešku crkvu, kovačke majdane u Oćeviji i stari kraljevski grad Bobovac. I ove će godine Koloniju obilježiti brojni  umjetnički sadržaji (art radionice, izložbe, koncerti, literarni i poetski sadržaji). Tako će dio programa Kolonije biti posvećen neprofitnoj organizaciji Anias de Moras iz Zagreba i aromaterapeutu Saši Raduloviću.
Vareška violinistica i umjetnička direktorica VaClafa Andrea Nikolić nastupit će u subotu na glazbeno-poetskoj večeri na starom kraljevskom gradu Bobovcu zajedno sa ansamblom Art vivo iz Sarajeva. Pored njih, tu će se posjetiteljima predstaviti pjesnik za djecu, pripovjedač, dramski pisac i novinar Šimo Ešić iz Tuzle, te pisac i urednik lista Bobovac Mladenko Marijanović. U prijepodnevnim satima subote na brdu Požeblje organizirat će se likovna kolonija za djecu iz Male škole Vareš. Na koloniji će se za glazbeni ugođaj pobrinuti i vareški tamburaši.
Kolonija će biti zatvorena u nedjelju 05.lipnja, kada s eobilježava Svjetski dan zaštite okoliša i dan smrti posljednjeg bosanskog kralja Stjepana Tomaša. Svečano zatvaranje i dodjelu certifikata sudionicima Art Colony Borovica 2016. svirkom će uveličati Red baron, a cijeli performans će se odvijati u caffe baru Jazz in the house u Varešu.
Prijatelji kolonije su Odred izviđača Zvijezda Vareš i Mala škola sestara franjevki Vareš. Koloniju je, pored brojnih pokrovitelja, podržalo Federalno ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo za obrazovanje, znanost, kulturu i sport Ze-Do kantona. a jedan od medijskih pokrovitelja Kolonije je i Hrvatski radio Bobovac d.o.o. Vareš.

Više detalja na:


http://www.artcolony.eu/

https://issuu.com/stjepansimicpepi/docs/web-katalog

http://radiobobovac.com/portal/index.php/vijesti/drustvo/item/1390-najavljujemo-art-colony-borovica-2016