Novosti

Obilježen patron župe Borovica

Misnim slavljem u župnoj crkvi Preobraženja Gospodinova danas, 06. kolovoza 2021. godine je obilježen patron župe Borovica.


Borovički župnik vlč. Vlado Vrebac na početku slavlja pozdravio je sve župljane i goste rekavši: “Dragi župljani i gosti pozdravljam vas sve i želim da se ugodno osjećate i boravite u Borovici. Pozdravljam ovim putem sve slušatelje Hrvatskog radija Bobovac Vareš, pozdravljam svu braću svećenike na čelu s dekanom sutješkim prečasnim dr. Perom Brkićem i gvardijanom sutješkim fra Željkom Brkićem. Iznimna mi je čast i zadovoljstvo pozdraviti slavitelja današnjeg božjeg otajstva i današnjeg propovjednika generalnog vikara Vrhbosanske nadbiskupije msgn. Slađana Ćosića. Ove godine župa Borovica počinje svoju duhovnu pripravu za proslavu 100. godišnjice župe, sljedeće 2022. godine. Pozivam sve župljane i sve ljude dobre volje na molitvu, post i pokoru za božje proviđenje s Borovicom, Bosnom i Hercegovinom i našim hrvatskim narodom“, rekao je u vlč. Vrebac.

 U svojoj propovijedi msgn. Slađan Ćosić je između ostalog poručio: “ Svjedoci događaja Isusova preobraženja i nama su dragi vjernici primjer, primjer u razumijevanju istine da je Isus sin Božji. Ali još više su nam primjer u življenju s tom istinom, a to pak znači otprilike sljedeće – onaj tko vjeruje da je Isus sin Božji Bog ne može tu istinu zadržati samo za sebe, nego je mora s drugima podijeliti. On mora biti svjedok, mora biti navjestitelj, mora biti apostol, mora biti učenik ili kako papa Franji često puta ponavlja – mora biti učenik misionar koji želi da svi ljudi postanu sveci Svevišnjega, da postanu dio otkupljenoga božjeg naroda. Tako i mi braćo i sestre. Znati tko je Isus Krist je nešto što ne možemo ljubomorno čuvati za nas ili to kriti od drugih ili ne htjeti poželjeti biti njegove spasenjske prisutnosti u našem životu“.

 Po završetku misnog slavlja, uz zahvalu župnika župe Borovica svim vjernicima i svećenicima koji su uveličali svetkovinu župe, veselje se nastavilo na brdu Požeblje uz glazbu uživo, kolo, pjesmu, ples, baš kako je to bilo svih godina prije izbijanja pandemije covida 19.